ZYNISK

En blogg om säkerhetspolitik och försvar i Sverige. Kontakt: zynisk.blogg@gmail.com

Svenska samhället vid krig och kris.

Kategori: Beredskap, Försvar, Ryssland

Jag läste igår att vi har 55 "no go" zoner i Sverige. Det betyder att vi har 55 områden där svensk polis inte kan upprätthålla lag och ordning. Det är områden som kontrolleras av kriminella grupperingar, där räddningstjänst och polis möts av stenkastning och folkmassor.
Vad skulle hända med dessa områden vid en allvarlig kris?
De här grupperingarna förfogar över allt från sprängmedel till automatkarbiner, men vanligaste beväpningen är brandbomber och pistoler. Mycket talar för att dessa personer skulle vända sig mot det svenska folket, och samhället runt om. 
Det är inte svårt att lista ut varför, när elen försvinner på grund av sabotageförband (eller naturkatastrofer), samhället kommer falla sönder inom några få dagar. När bränslet i fordonen är slut kommer samhället stanna av. Hamnar kommer inte kunna ta emot skepp med importvaror, lastbilar kan inte distribuera varuleveranser till handeln och flygplan kan inte tas emot på flygplatserna. Det blir var och en för sig. 
De som ingår i kriminella grupper har troligen inga problem att med våld ta de förnödenheter som kan finnas kvar. Våldtäkter kommer öka markant, likaså mord. 55 områden idag. 
Om inte polisen kan stävja dessa områden idag, kommer de inte kunna det när panik bryter ut. 
Sker detta inför en invasion kommer det givetvis bli ännu svårare. Vi kommer ha ett inbördeskrigsliknande tillstånd i Sverige. Ungefär som i Ukraina idag. 
 
Kravallerna i Rinkeby.
 
Visste ni att svenska polisen ska lyda under ockupationsmakt om det kommer dit? 
Det betyder att svensk polis kan få i uppdrag att gripa viktiga civilpersoner, detta kan i sin tur leda till att svensk polis och Försvarsmakten plötsligt kan stå på olika sidor.
Anledningen till att polisens regelverk är skrivit på detta sätt är för att stävja uppror hos civilbefolkningen och på så sätt "öka säkerheten" för denna. 
Men när okupationsmaktens intressen krockar med nationens intressen kommer det leda till sammandrabbningar med svensk militär och polis.
 
Det som är mest intressant är hur den "laglydiga" befolkningen ska handskas med situationen. Att ha en plan är alltid bra, några förpackningar nödmat, ett spritkök med bränsle och sovsäck. Det tar inte mycket plats att ha i en tunna i förrådet. En karta över närområdet är även det bra att införskaffa om man inte har det.
Kontrollera sommarstugor, tillgång till vatten och snabbaste vägen ut ur stan. Ju mindre stad du bor i, desto mindre farligt kommer det vara att stanna generellt. 
 
I tisdags gick svenska incidentjakten upp mot 7 ryska stridsflyg som förflyttades från S:t Petersburg till Kaliningrad. Företaget bestod av MIG-31 (J flyg), SU-34 (JAB flyg), SU-27 (J flyg) och SU-24 (AB flyg).
Här påpekar min tjej att alla inte vet vad J, AB, och JAS betyder. Alla vet ju att Gripen heter JAS 39. 
Bokstäverna står för följande:
J - JAKT. Specialicerade på flygplansjakt, dogfighting.
A - ATTACK. Specialicerade på attack uppdrag mot främst markmål eller sjömål.
S - SPANING. Specialicerade på spaningsuppdrag, främst via bildupptagning.
B - BOMB. Specialicerade på bombningsuppdrag.
 
Östersjöflottan fortsätter förstärka upp sin invasionsflotta. Anledningen till att jag kallar dem för invasionsflotta är den massiva utbildningen på landstigningsoperationer och det tonnage de har för landstigning.
 
SU-34 Jakt, Attack och Bombflyg.
 
I torsdags rapporterade även Lettlands försvar att den ryska toppmoderna fregatten Stoikiy ihop med en korvett av Tarantulklass, hade siktats endast 12 kilometer från gränsen till territorialvattnet. Lettlands försvar tolkar detta som ett alltmer hotfullt uppträdande.
Steregushciy klass korvetten Stoikiy.
 
Jag hoppas vi snart får se ett återinförande av den svenska beredskapen och civilförsvaret.

KOMMENTARER:

  • Peter säger:
    2014-11-18 | 01:34:40

    Angående "no-go zonerna" så behöver det inte ens vara fiendemakt. De där områdena (och hundratals andra som "bara" är "undvik helst") är fyllda till bredden med socialbidragstagare med hetsigare temperament än gemene svensk (som vi trots allt får erkänna har ett lugnt folklynne rent generellt vilket jag ser som en tillgång i krissituationer).

    Skulle de socialbidragen inte fortsätta komma kan man ju bara föreställa sig vilka upplopp det skulle bli i stora delar av Sverige. Det är ju upplopp relativt ofta redan nu när pengarna ramlar in, allt finns tillgängligt. Då kan man bara fantisera om vad som sker då...

Kommentera inlägget här: