ZYNISK

En blogg om säkerhetspolitik och försvar i Sverige. Kontakt: zynisk.blogg@gmail.com

Terrordådet i Frankrike. IS, vansinnesdåd eller militäroperation?

Kategori: Allmänt

Igår skakades världen av terroristdådet i Frankrike. Många var givetvis väldigt snabba med att peka ut IS som förövare. Vilket inte är så konstigt med tanke på de teckningar på bland annat IS ledaren och Mohammed som Charlie Hebdo publicerat. 
Inom loppet av knappa 7 timmar var passbilder och personalia i etern. Tre personer var misstänkta för dådet. En av dem 18 år. 
Jag hoppas verkligen att det var dessa tre och inte som många andra misstänker. Nämligen ryska spetznas. Anledningen till tvivlet är att det är så mycket som inte stämmer med den typiska IS krigaren. 
 
Jag ska försöka spalta upp BÅDA sidornas anledningar. Men den mot ISIS är ganska torftig eftersom jag inte är särskilt insatt på islamistisk terror. 

ISIS
Frankrike har deltagit i flygräderna mot IS i bland annat Irak. Detta har givetvis retat upp de islamistiska terroristerna och de har valt att hämnas mot en populär vänstertidning, som även har publicerat vad islamister anser är den största kränkningen. Nämligen karikatyrer på deras ledare och Mohammed. 
Mer än så kan jag inte få ihop det med IS terrorism. Hade det varit IS som låg bakom BORDE organisationen själva gått ut med att det var dem. Görs inte detta blir det inte samma effekt då det kan ses som ett vansinnesdåd och inte ett planerat angrepp mot de som förlöjligar islam.  
  
Deras uppträdande är långt ifrån vad man kan se i vanliga ISIS filmer.
 
RYSSLAND
Ryssland börjar känna av både sanktioner och pressen från väst. De vet att i just Frankrike är splittringen mellan muslimer och övriga stora vilket flera gånger har lett till upplopp. Genom att iscensätta ett terroristattentat mot en populär tidning kommer klyftorna öka ännu mer med målet att våldsyttringar skall blossa upp mellan muslimska institutioner och övriga Frankrike. 
På detta sätt kan trycket släppa något, genom att fördöma och peka på islam som det största hotet i Ryssland. 
I punktform ser frågeställningen ut enligt följande:
* Professionellt uppträdande som sticker ut från de vanliga ISIS krigarna.
* De har kännedom om motståndaren och stridens förlopp
* Lagt ner väldigt mycket tid och fått information som verkar vara genom telefonavlyssning.
* De uppfattas prata ryska med varandra på en punkt "Rör honom inte. Han är färdig" eller liknande. 
* Samtidigt gick ryska psyops botar (dataprogram som trycker ut samma meddelande på många olika platser) till försvar för attacken.
* Tunga vapen. Till exempel en RPG (!). Borde vara omöjligt för två, kända av, franska säkerhetstjänsten att införskaffa. 
* "Glömda" ID-handlingar och magasin i en andra flyktbil. Däremot plockade de rent på platsen efter sig. 
* 18 åringen skall ha varit i skolan under tiden för dådet enligt franska medier, även om han kvarhålls för fortsatta förhör. Vilket stärker misstankarna om utplantering av bevis i punkten ovan.
 
Det kan tyckas vara en false flag operation. Vilket innebär att ett land gått in med specialförband som skall uppträda som andra för att lägga skulden på dem. 
Ryska medier har redan påbörjat en kampanj mot att EU borde satsa på islamistisk terror och inte peka finger åt Ryssland.
 
Jag hoppas att det inte är så att Ryssland har ett finger med i spelet. Men de har onekligen väldigt mycket att vinna på det. Skulle de ändå vara så måste jag erkänna att de lyckades. Under dagen har Frankrike drabbats av skjutningar och sprängningar mot både moskéer och pizzerior samt fortsatta skjutningar mot poliser. Tillståndet liknar allt mer gränsen till inbördeskrig. Hur var det nu Ukraina kriget startade...? 

Den 29/12 -14 sände nummer stationen "The Buzzer" ett meddelande som skrivs "KIRASIR 5680 2161". Det är en vecka innan dådet, tiden det borde tagit för planering och underrättelseinhämtning kring denna typ av terrordåd. Intressant att notera är att samma station ska ha sent ut "TERRAKOTA" dagarna innan ryssarna gick in i Krim. Kan mycket väl vara ett sammanträffande och stationen sände mycket under 2014. Dock inte många hela ord utan oftare en kombination av tillsynes slumpmässiga bokstäver. 
En nummerstation tror man används för att kontakta agenter och sleepers i utlandet. Just "The Buzzer" skall stå i närheten av Estland och tillhöra militärdistrikt väst (http://www.numbers-stations.com/).
 
Vem som än ligger bakom är dådet fruktansvärt. De två bröderna som syns mest i media just nu skall haft säkerhetstjänstens ögon på sig under lång tid. Det gör det hela hemskare, att de inte kan göra något åt det innan det är för sent. Terroristlagarna borde skärpas. Även här i Sverige. 
 
IS ledaren hälsar gott nytt år och god hälsa. Teckningen från Charlie Hebdo.
 

KOMMENTARER:

 • Jag säger:
  2015-01-08 | 21:46:26

  Ska bli intressant att se om polisen får tag på bröderna Kouachi.
  Innan vi ser dem, kan vi inte utesluta att de togs av daga och försvann redan kvällen före dådet, allt för att vilseleda polisen, allmänheten och världen.

  Svar: http://www.dn.se/nyheter/varlden/rysk-tv-cia-ligger-bakom-parisdadet/Ryssarna passar direkt på att ge USA skuld, samtidigt flyttar de in ISKANDER-M i Donetsk medans världens journalister tittar mot Frankrike. Källa: www.liveuamap.com
  Zynisk

Kommentera inlägget här: