ZYNISK

En blogg om säkerhetspolitik och försvar i Sverige. Kontakt: zynisk.blogg@gmail.com

Svensk mark, krigsskådeplats för tre aktörer.

Kategori: Flyg, ISIS, Ryssland

Svensk mark kan bli föremål för framförallt tre aktörer, varav två kommer sikta för att slå mot svenskt försvar och vår befolkning. 
Dessa två är terrorister från framförallt Daesh (ISIS) och Ryssland. Men mycket tyder även på att vi kommer få hjälp av NATO länder, den tredje aktören, hjälpen bör bestå av specialförband. Vad deras uppgift kan tänkas vara vet jag inte, men troligen ingår att slå ut ledningssystem, sabotera framryckningsvägar och likvidera chefer på plats. 

Varför tror jag då att NATO har en plan för specialförband på svensk mark? 
Av allt att döma är detta en Boeing AH6-I (?). Klart är att det är en nyare variant av den klassiska "Little Bird". Denna bild togs av en läsare under veckan. Helikoptern framfördes utan lanternor eller transpondrar.
 
Med de analyser jag tidigare gjort stämmer platsen väl överens med teorin om ryska planer på brohuvuden in i Sverige.
Kontentan är att fler än vi förbereder sig på en konflikt vilket gör läget betydligt allvarligare återigen.
 
Förra veckan gav Ukraina upp i kriget mot Ryssland och skrev på avtal om att ge de östra delarna "mer" självstyre. Genast gick DNR ut med att de kommer ansöka om att tas upp i den ryska federationen.
Detta medför att de ryska styrkorna kan släppas från Ukraina och lägga fokus på andra områden.
Syrien verkar vara ett av den ryska arméns nästa mål. Här tror vissa att det beror på två saker. En självklar, Putin vill inte tappa sitt starkaste fotfäste i Mellanöstern i och med Assads fall. Men även för att vara en bidragande orsak till de enorma flyktingströmmarna till Europa. Eftersom delar av Europa går på knä av det höga flyktingtrycket, samt att flertalet EU länder vägrar att ställa upp i flyktingmottagandet. Detta medför givetvis att de högerextrema krafterna vinner kraft, samt att medlemsländernas sprickor ökar betydligt mellan varandra.
Vidare ställs den nationella säkerheten på sin yttersta spets då det inte finns någon kontroll på de som anländer. Oavsett hur hemska förhållanden de flyr från, förtjänar de säkerheten i att veta att de inte flyr ihop med folk som de flytt ifrån. Detta med tanke på ISIS uttalande om att de blandat med terrorister i strömmarna, och att några av de hjälpcontainrar som kontrollerats innehållit vapen och dylikt.
I veckan fick jag information från en anställd inom polismyndigheten att de gått upp i nationell stab och beordrat "särskild händelse" av just denna anledningen.
Missnöjet bland den egna populationen ökar även den, det har dykt upp två läger. Ena sidan vill göra allt, och uppoffra allt för att hjälpa de flyende. Den andra sidan är något irriterade på den särbehandling som måste följa för att kunna ta emot alla och tillgodose allas behov. Båda sidor har sina poänger, men det ökar risken för attentat och inre konflikter.  
En av de containrar som skall ha visiterats av Grekisk kustbevakning.
 
Just nu pågår en stor militärövning i Ryssland vid namn Union Shield, som sker i samband med Vitrysk militär. Även Östersjöflottan är med och övar landstigning med CAS (close air support) från flyget. Det är alltså som vanligt anfallsövningar som övas, och inte försvar som man annars kan tro.
Men att Ryssland storövar anfall är väl numera en normalbild...
Kommentera inlägget här: