ZYNISK

En blogg om säkerhetspolitik och försvar i Sverige. Kontakt: zynisk.blogg@gmail.com

Uppbyggnad i västra militärdistriktet och stora politiska problem i Sverige.

Kategori: MDV, Politk, Subversion

Sverige och östra Europa finner sig i ett allt trängre läge politiskt. Jag tänker främst på turerna kring Margot Wallström och det pro-ryska upproret i Moldavien som börjar på samma sätt som Kriget i Ukraina.
De egna problemen i Sverige betyder en extremt svår balansgång mellan att bibehålla en stark enad front och att ta tag i problem som tyder på korruption och tjänstefel.
Samtidigt som vi inte vill låta den ryska propagandan lyckas med sitt uppdrag att splittra Sverige och få in sina agenter på fler platser i riksdagen måste vi med all den styrka som krävs stoppa det sönderfall som just nu sker i det politiska rummet.
Ju längre vi väntar, desto fler personer kommer vända sig från de etablerade partierna och mot de partier som vi vet har Ryssland som förebild.
Å andra sidan har vi idag ingen opposition, utom i ord. Men vad betyder en opposition så länge de inte handlar?
Det politiska läget vi idag har, hjälper själv till att skapa det politiska krisläge vi faktiskt har. Genom att på röd/gröna sidan inte visa resolution och blanda två väldigt olika ideologier, och genom att på den blå sidan säga att man är i opposition, komma med nya idéer men aldrig göra något för att sätta idéerna i rullning.
På grund av att vi är ett mål för rysk hybridkrigföring är vi idag ett mål för desinformation och propaganda. Detta medför att många alternativa nyhetssajter tar uppdrag av rysk statsmedia eller skriver egna artiklar för att skapa sprickor.
Här är nästa extremt svåra del. Vi har defacto vissa problem med integration, bostäder, sjukvård, polisväsende och migration. Men genom att hålla befolkningen utanför ljuset, så som vissa myndigheter och medier har valt att göra. Skapar man än mer orsak för personer att läsa de alternativa medierna, beroende på vilken sida man väljer läsa (det finns de som skriver mer objektivt än andra) är det olika hög risk att läsa rysk propaganda.
För att kontra den ryska propagandan krävs ett annat debattklimat i Sverige. Ett som inte är svart & vitt. Utan som är grått. Där allt kan disskuteras, alla åsikter. Men framförallt OBJEKTIVA nyheter.
Men då vi har en ”åsiktskorridor” i Sverige kommer det här bli väldigt svårt.
Rysk soldat med en version av prickskyttegeväret Dragunov i MDV.

Vad som borde ske nu är förstås att Margot Wallström stängs av från sin post som utrikesminister med omedelbar verkan, tills utredningen är klar om korruption. Hon borde åläggas att betala retroaktiv hyra enligt hyreslagen (hon skall ha betalat 32SEK/månad) och OM hon finns skyldig. Tjäna det straff som är föreskrivet enligt brottsbalken 10kap. Hade detta gjorts, hade inte regeringen tappat så mycket förtroende som de nu gjort. Istället daltas det med Margot i både medier och från statsministern. Vilket i sin tur retar upp folket ännu mer. Ett agiterat folk är ett lätt mål för desinformation.
Nu är det förstås flera som är i spotlighten för oegentligheter, Kommunals ordförande och Dan Eliasson. Dessa borde också avskedas för att rädda organisationen. Men de är inte lika viktiga. Vad är underhuggare värda när stor skurken är kvar? En ny med rätt politisk agenda står snart på tur för att ta platsen.

I Moldavien pågår just nu en enorm demonstration som egentligen började synas ordentligt igår då det Moldaviska parlamentet stormades av pro-ryska upprorsmän. Ett 1000-tal demonstranter skall finnas på plats.
På live sändningar kunde man se ankomsthallen i det Moldaviska parlamentet där kravallutrustning skickades bakåt i leden från poliser som besegrats för att till slut även visa hur poliser under slag och skrik knuffades bakåt i leden. Detta är nästan exakt så som kriget i Ukraina började.
Värt att notera är att i Moldavien finns Transnistrien som är ett av Ryssland ockuperat område med ett tusental soldater. Detta kan vara en inledning på en kampanj i Europa. Vad som är än mer oroande är de uppgifter om att Putin kallat till möte med bland annat FSB och försvarsministern med anledning av det pro-ryska upproret i Moldavien.
Pro-ryska demonstranter i Moldaviens huvudstad.
 
Jag har tidigare berättat om att den ryska försvarsministern förklarat att det västra militärdistriktet är prioriterat. Vilket idag även har påvisats från den ryska statsmedian som skriver att fienden är vid porten och åsyftar NATO. Där skrivs att det västra militärdistriktet prioriteras och visar på att det är kring Östersjön och Norra Europa ett möjligt framtida storkrig kommer kunna stå.
Landstigningsfartyget Korolev har nu anlänt hemma hamnen i Baltiysk i Kaliningrad. I samma område sluttestas nu den ryska östersjöflottans stolthet Ivan Gren i Östersjön som skall kunna ta 13 stridsvagnar eller 36 stridsfordon INKLUSIVE 300-380 marininfanterister. Fartyget skall även kunna svälja en till två attackhelikoptrar och är bestyckat till tänderna med både Luftvärn, sjömålskanon och raketartilleri.
 Landstigningsfartyget Ivan Gren.

Det kommer även sättas upp ett nytt ingenjörsförband med ca 1200 soldater med den senaste utrustningen. Bland annat med EOD-förmåga. Värt att notera är att från årsskiftet har Sverige lagt ned sin förmåga att röja just EOD (EOD=Explosive Ordnance Disposal).

Ha koll på Moldavien och Kaliningrad, och som alltid var vaksam vid störningar på infrastrukturen!
 
Notiser värda att notera:

* Ny svininfluensa sprids i Ukraina, ca 72 dödsoffer på 1-2 veckor rapporterade. Vissa källor tror att viruset kan vara alternerat.

* Köping och Västerås drabbades av omfattande el och vattenbortfall. I Köping utlystes kris.

* I Huddinge har det idag varit ett omfattande elfel som betytt att 1000-tals hem varit strömlösa.

 

Kommentera inlägget här: